Prijsvraag Houd Woerden Actief! – Uitreiking prijzen ideeënwedstrijd

Deze zomer heeft Stichting Woerden Actief! een prijsvraag opgezet, om Woerdenaren actief te houden. Afgelopen week reikten de bestuursleden van Woerden Actief! de geldprijzen uit aan een viertal initiatieven. De winnende projecten zijn: het initiatief voor de aanleg van een natuurspeeltuin in Kamerik, de realisatie van een Jeu de Boulesbaan in Waterrijk, een bijdrage aan ‘De Terugwinning’, een stichting die fietsen opknapt en ter beschikking stelt aan degenen die dat zelf niet kunnen bekostigen, en het initiatief “Samen sporten voor statushouders” van Wij Zijn Woerden.

Elk van de projecten brengt of houdt Woerdenaren op de één of andere manier duurzaam in beweging.
De initiatiefnemers uit Kamerik, vier meiden van 8 tot 12 jaar, zien dat door de bouw van huizen hun speelterrein verdwijnt. Dus bedachten ze dat de bosjes van het Park Mijzijde wel opgefleurd kunnen worden met speeltoestellen. Eén toestel, een serie in het water te plaatsen ‘stelten’, kan met de bijdrage van Woerden Actief en met instemming en hulp vanuit het Dorpsplatform worden neergezet.
Net als voor de natuurspeeltuin zal ook voor de realisatie van de Jeu de Boulesbaan in Waterrijk de samenwerking met het wijkplatform en de gemeente worden gezocht. De initiatiefneemster Helga van der Weijden hoopt met de Jeu de Boulesbaan aan de Schumanlaan in de zomer een ‘camping-gevoel’ te kunnen creëren en verbinding te realiseren tussen jong en oud. Buurtbewoners die haar bij dit initiatief willen helpen kunnen zich per mail melden via helgawoerden@gmail.com.
Arjan Nihot van ‘De Terugwinning’ is heel blij met de bijdrage van Woerden Actief omdat daarmee sneller meer fietsen ter beschikking komen van kinderen en volwassenen die het wat minder hebben.
‘Wij zijn Woerden’ is een burgerinitiatief dat zich inzet voor statushouders in Woerden en hun welzijn. Zij willen deze groepen stimuleren om aan te sluiten bij sportverenigingen en beweegorganisaties. Ze gaan hiervoor diverse promotie-activiteiten organiseren. Wij zijn Woerden krijgt daarbij praktische steun vanuit verschillende hoeken in Woerden en met het prijzengeld ook financiële ondersteuning vanuit Woerden Actief.

Het bestuur van Woerden Actief is heel blij met de verschillende ingezonden projecten en wenst alle Woerdenaren nog veel speel, sport- en beweegplezier!

No comments yet.

Geef een reactie