Activiteiten door Beweegteam Woerden

Het Beweegteam zet zich in om de Woerdense bevolking uit te dagen in beweging te komen en te blijven!

Het Beweegteam maakt spelen, sporten en bewegen zichtbaar. Door structurele samenwerkingsverbanden tussen sport en buurt, school, naschoolse opvang, zorg en welzijn wordt gestreefd naar een gevarieerd en uitdagend aanbod van sport- en beweegactiviteiten voor allerlei verschillende doelgroepen en leeftijden! Daarnaast helpt het Beweegteam de Woerdense sportverenigingen om toekomstbestendig te blijven, d.m.v. verenigingsondersteuning.

Voorbeelden van activiteiten van het Beweegteam Woerden zijn o.a. evenementen zoals Indoor Speelfun, De Koningsspelen & Sinterkids, gezondheidsinterventies zoals gezondheidslessen Lekker in je lijf, Stapjefitter en de gezonde kantine, sportieve activiteiten in de buurt zoals de Speelgarage en het Speelbos en informatieve bijeenkomsten voor verenigingen zoals thema-avonden Veilig Sportklimaat en sportcafés (in samenwerking met Sportoverleg Woerden).
Beweegteam Woerden werkt zowel onder schooltijd als na schooltijd aan het bevorderen van een gezonde leefstijl bij kinderen. Dit gebeurt vooral door middel van het lesprogramma Lekker in je Lijf! en door het aanbieden van activiteiten waarbij kinderen gaan bewegen. Voorbeelden van activiteiten van het Beweegteam zijn: Overblijfsport op Brede School Schilderskwartier, de Sportklas in Harmelen, Junglefun in sporthal de Schulenburgh in Kamerik, Junglefun in sporthal Snellerpoort in Woerden, Sinterkids in Bulwijk en naschoolse sportactiviteiten in Molenvliet-West, Molenvliet- Oost, het Schilderskwartier, Kamerik en Zegveld.
Kijk voor meer informatie en het actuele aanbod op de website van Beweegteam Woerden.