Ommetjes

Wandel Ommetjes stimuleren Woerdenaren om meer te bewegen in de eigen omgeving. Dit initiatief sluit goed aan het landelijke gezondheidsbeleid, waarin meer aandacht is voor het bestrijden van overgewicht en inactiviteit. En bovendien is wandelen door het prachtige Groene Hart ook nog eens een prettige vrijetijdsbesteding!

Netwerk van routes
Voor het Ommetjesplan is een netwerk van routes ontworpen waarmee men van huis uit (binnen een straal van 250 meter) op de route komt. Deze ommetjes die in verschillende bogen door Woerden voeren (met het NS Station als centraal punt) bieden de Woerdense bevolking de mogelijkheid om aan de gezonde beweegnorm te voldoen. Iedere route heeft namelijk een lengte van ca. 5 kilometer waarmee men feitelijk aan de norm voldoet voor het voorkomen van overgewicht (60 minuten bewegen).
Mensen kunnen ze bewandelen, maar ook hardlopen.  

De routes zijn bestickerd op lantaarnpalen en zijn zowel links- als rechtsom te bewandelen. Ze zijn tevens opgenomen in de Groene Hart Recreatiegids die in 2009 is uitgekomen.

Samenwerking
De Ommetjes zijn ontwikkeld door de stichting Woerden Actief, in samenwerking met de gemeente Woerden en het voormalige  gezondheidsinstituut NIGZ. De ontwikkeling is financieel mogelijk gemaakt door het VSB fonds.

Klik hier om de routes van de Ommetjes (en andere fiets- en wandelroutes) in te zien in de recreatiegids.